čtvrtek 2. května 2013

Kuřecí rolky

Ani nedělní oběd s minimem tuku nemusí být žádná trága. Při vaření jídla jsem si inspirovala tímto receptem z Apetit online. Upravila jsem ho a odtučnila, takže si ho můžu dovolit, jako výtečný nedělní oběd.

Rolky vytažené z trouby :-)

 

Budeme potřebovat:

(pro 4 osoby)

Maso:

2 kuřecí prsa

Náplň:

1 kuřecí stehno
1/2 housky
oblíbené koření (já použila šalvěj a citronovou kůru)

1 mrkev
1 řapík celeru

Příloha:

brambory
sůl


Postup:


Dáme vařit osolenou vodu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky a dáme do vroucí vody. Povaříme cca 2 minuty a slejeme. Zapneme troubu na 180 C.

Kuřecí stehno vykostíme, odstraníme kůži a tučné čási a nakrájíme na kousky. Rozmixujeme v mixéru nahrubo. Housku nemočíme do vody. Vymačkanou housku přidáme k masu, dochutíme solí a kořením (šalvěj a citronová kůra).

Kuřecí prsa porořízenema napříč, ale nedořízneme! A  otevřeme jako knihu. Přes potravinářskou folii rozklepeme, posolíme a "potřeme" náplní. Na kraj dáme mrkev a celer nakrájené na hranolky, svineme do rolky a převážeme kuchyňským provázkem.

Do pekáčku dáme brambory na ně položíme rolky. Podjime trochou drůbežího vývaru, přiklopíme, nebo přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté 180 C cca na 45 minut. Po 45 minutách zkotrolujeme zda je maso měké, odklopíme a necháme cca 10 minut péct, aby maso malinko zhnědlo.

Nutriční hodnoty:

Porce masa (tj. půl rolky): 910 kJ, bílkoviny: 25 g, tuky: 2,9 g , sacharidy: 21,5 g.
Příloha (tj. 150 g brambor): 525 kj, bílkoviny: 0 g, tuky: 0 g , sacharidy: 27 g.
CELKEM (jedna porce): 1435 kJ, bílkoviny: 25 g, tuky: 2,9 g , sacharidy: 48,5 g.

Žádné komentáře:

Okomentovat