neděle 12. ledna 2014

Čokoládová zmrzlina

bez laktózy,veganské

Nejčokoládovější zmrzlina jakou jsem kdy ochutnala. :-) I zarputilé čokofily uspokojí dva kopečky.  Postup je podobný jako u předchozích zmrzlin, takže podrobný fotonávod najdete u nich.





Suroviny:

50 g vody
150 g cukru
250 g čokolády s 60 - 70% podílem kakaa
200 g kokosového mléka
300 g rýžové šlehačky


Postup:

Do hrnce nalijeme 50 g vody a vsypeme 150 g bílého cukru. Pomalu zahříváme a mícháme, aby se cukr rozpustil. Do sirupu přidáme 250 g kvalitní čokolády. Musí to být opravdu minimálně 60% čokoláda, jinak bude zmrzlina moc sladká. Za stálého míchání počkáme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Sundáme z plotýnky a  smícháme s 200 g kokosového mléka. 

Čokoládovou  směs necháme zchladnout. Mezitím si vyšleháme rýžovou šlehačku a vmícháme jí do vychladlé směsi. Přesuneme do plastové nádoby a dáme mrazit. Každou hodinu mrznoucí směs promícháme. Po třech hodinách zavíčkujeme a necháme pořádně zamrazit, nejlépe do druhého dne.

Zmrzlina je krémová, sladká, hutná a hlavně neuvěřitelně čokoládová. Příště se chystám přidat nadrcené ořechy a burákové, nebo lískooříškové máslo. Mňam.





1 komentář: