bez laktózy
Triumvirát rajčata - špenát - losos je osvědčená kombinace a spolu s mými nejoblíbenějšími těstovinami vytvoří dokanalý oběd. Podobně jako u lasagní z předchozí příspěvku platí, že jde o jídlo od kterého se dokážu odtrhnout jen silou vůle, aby zbylo i na ostatní. :-)
Suroviny:
(4 porce)
3 velká rajčata
jedno balení listového špenátu (130 g)
cca 300 g lososa
bazalka
200 - 250 g těstovin dle vlastího výběru
sůl
cukr
Postup:
Rajčata nakrájíme na větší kusy. (Pokud chcete, můžete je samozřejmě nejprve zpařit a oloupat). Rozehřejeme teflonovou pánev a vhodíme pokrájená rajčata. Trochu podlijeme vodou (tak lžíci dvě) a osolíme. Na středním plameni přiklopené dusíme, dokud se rajčata nerozpustí a nevytvoří omáčku. Mezitím opláchneme a slijeme špenátové listy a nakrájíme lososa na kousky o velikosti sousta.
K rozvařeným rajčatům přidáme špenát, přiklopíme a dusíme dokud špenát nezvadne. Přidáme nasekanou bazalku a v případě potřeby dochutíme solí a cukrem.
Vmícháme asi půl naběračky vody z uvařených těstovin. Je v ní spousta škroba a omáčka díky tomu bude mít krémovou konzistenci. Přivedeme opět k varu. Na závěr lehce vmícháme sousta lososa a přiklopené necháme 3-5 minut dusit, dokud není losos hotový.
Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a ihned podáváme. Mňam.
Nutriční hodnoty:
Jedna porce (1/4 omáčky a 60 g syrových těstovin):
1608 kJ, bílkoviny: 25.2 g, tuky: 10.2 g, sacharidy: 46.5 g
Žádné komentáře:
Okomentovat