neděle 28. září 2014

Špagety alá sýrová omáčka

  bez laktózy, veganské



Bez mléčných výrobků už jsem více než rok. Mléko ani smetana mi moc nechybí a navíc se dají snadno nahradit. Stále se mi ale stýská po sýru. Třeba po špagetách s hustou sýrovou omáčkou. Mňam... A v tuto chvíli přichází na scénu tahle omáčka. Barvou i strukturou je sýrové omáčce velmi blízko a chuťově je výborná, i když to samozřejmě není úplně totéž. Nečekejte žádné záludné postupy, ani exotické suroviny. Připravíme si zkrátka husté kešu-bazalkové pesto.



Suroviny

(4 porce)

Omáčka

200 g kešu ořechů
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vody
půl stroužku česneku
plná hrst bazalkových lístků (klidně i víc)
1 lžíce lahůdkového droždí
sůl
citronová šťáva


Těstoviny

240 g oblíbených těstovin
cherry rajčata na dokončení

Postup


Den předem namočíme kešu ořechy a necháme je přes noc v lednici. Druhý den podle návodu na balení uvaříme špagety a mezitím si připravíme sýrovou omáčku.

Ořechy slijeme a propláchneme.  Přidáme všechny  ingredience a společně mixujeme do hladka. Pokud je směs moc hustá, přidáme vodu. Uvařené špagety promícháme s připravenou omáčkou a rajčaty nakrájenýmy na kousky

Špagety chutnají výborně (možná i lépe) druhý den a jsou tedy skvělé jako oběd do krabičky sebou do práce, nebo do školy.




Žádné komentáře:

Okomentovat