úterý 4. února 2014

Čínské nudle

  bez laktózy,veganské

Tenhle recept mám od bývalé kolegyně. Vařím ho už několik let a skvěle se osvědčil. Výběr zeleniny záleží na stavu lednice a chuťových preferencích.



Suroviny:

(4 porce)

240 g špaget (v suchém stavu)
 cca 200 g vařené cizrny, nebo kuřecího masa
1 cibule
1/2 pórku
1/4 bílého zelí
1 velká mrkev
1 stroužek česneku 
4 žampiony
1 lžíce čínského koření
špetka zázvoru
1 lžička kari koření
sojová omáčka
rostlinný olej


Postup: 

Špagety uvaříme v osolené vodě a pokrájíme na kousky.  Mezitím v pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a přisypeme koření. Po minutě přidáme cizrnu a cibuli nakrájenou na proužky a smažíme další dvě minuty. Poté přidáme mrkev a zelí nakrájené na proužky a rozetřený stroužek česneku. Za stálého míchání opekáme do poloměkka. Podlijeme trochou vody a sojovou omáčkou, přidáme pórek a žampiony a společně dusíme do měkka.






Troubu předehřejeme na 180°C. V pekáčku smícháme nakrájené špagety se  zeleninou. Případně ještě dochutíme solí, kořením a trochou sojové omáčky. Zapečeme v troubě vyhřáté na 180° C cca 20 - 25 minut. 



Na vrch jsem nasypala trochu mrkvové natě.





Žádné komentáře:

Okomentovat