bez laktózy, vegetariánské
Recept z katagorie "co dům dal" který určitě brzy zopakuji.
Suroviny
(4 porce)1/2 pórku
1/2 kedlubny
200 g žampiónů
1 smetana
2 vejce
kmín
tyminán
paprika
česnek
300 - 400 g brambor
Postup
Brambory ve slupce dáme vařit do mírně osolené vody. Pórek, kedlubnu a žampiony nakrájíme na drobno. Na troše olejem orestujeme žampiony a kedlubnu. Přidáme kmín, tymián a papriku a společně ještě chvíli restujeme. Zalijeme ovesnou smetanou, přidáme pórek a společně dusíme cca 10 minut do měkka. Poté směs sundáme z plotýnky a necháme zchladnout.
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Lehce promícháme s vychladlou pórkovou směsí. Opatrně vmícháme dvě vejce a přmístíme do zapékací nádoby. V troubě vyhřáté na 170°C pečeme cca 20 minut, dokud vajíčka nezpevní a směs nezezlátne.
Brambory jsou krásně krémové a na povrchu zlaté. Výborné jsou i druhý den, takže je to ideální jídlo do krabičky do práce. :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat