bez laktózy,veganské
Rajskou omáčku tu sice už jednou mám, ale od té doby se můj zdravotní stav dost zlepšil, takže si občas dopřeji i těžší jídlo. Tahle verze rajské je také alespoň částečné odlehčená. Není v ní žádná jíška. K zahuštění bohatě stačí rozmixovaná zelenina, která je v základu. Adventní aranžmá ingnorujte. Omáčku jsem dělala zhruba před měsícem a až nyní jsem se dostala k sepsání receptu. :-)
Suroviny:
2 větší cibule2 větší mrkev
500 ml rajčatové passaty
0,5 l dobrého vývaru (Pokud použijete zeleninový, bude omáčka vegetariánská/veganská)
bobkový list
nové koření
skořice
sůl
cukr nebo agávový sirup
Postup:
Cibule nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev nastrouhám na struhadle na hrubo.Na lžíci oleje smažíme, dokud cibulka nezesklovatí. Zalijeme vývarem a přidáme nové koření a bobkový list, přiveďte k varu a 15 minut povařet. Na vývaru si nechte opravdu záležet, ať už to bude masový, nebo dobrý silný zeleninový vývar.Po 15ti minutách varu přilijte rajčatovou passatu a společně vařte dalších cca 20 minut. Když je zelenina měkká a omáčka dobře provařená, vyjmeme nové koření a bobkový list a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Přivedeme k varu a dochutíme cukrem, nebo agávovým sirupem a špetkou skořice.
Omáčka je krásně hustá a lesklá.
Žádné komentáře:
Okomentovat