bez laktózy,veganské
Nejčokoládovější zmrzlina jakou jsem kdy ochutnala. :-) I zarputilé čokofily uspokojí dva kopečky. Postup je podobný jako u předchozích zmrzlin, takže podrobný fotonávod najdete u nich.
Suroviny:
50 g vody150 g cukru
250 g čokolády s 60 - 70% podílem kakaa
200 g kokosového mléka
300 g rýžové šlehačky
Postup:
Do hrnce nalijeme 50 g vody a vsypeme 150 g bílého cukru. Pomalu zahříváme a mícháme, aby se cukr rozpustil. Do sirupu přidáme 250 g kvalitní čokolády. Musí to být opravdu minimálně 60% čokoláda, jinak bude zmrzlina moc sladká. Za stálého míchání počkáme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Sundáme z plotýnky a smícháme s 200 g kokosového mléka.Čokoládovou směs necháme zchladnout. Mezitím si vyšleháme rýžovou šlehačku a vmícháme jí do vychladlé směsi. Přesuneme do plastové nádoby a dáme mrazit. Každou hodinu mrznoucí směs promícháme. Po třech hodinách zavíčkujeme a necháme pořádně zamrazit, nejlépe do druhého dne.
Zmrzlina je krémová, sladká, hutná a hlavně neuvěřitelně čokoládová. Příště se chystám přidat nadrcené ořechy a burákové, nebo lískooříškové máslo. Mňam.
Sbíhaj se mi sliny, nádhera :)
OdpovědětVymazat