bez laktózy, veganské
Bez mléčných výrobků už jsem více než rok. Mléko ani smetana mi moc nechybí a navíc se dají snadno nahradit. Stále se mi ale stýská po sýru. Třeba po špagetách s hustou sýrovou omáčkou. Mňam... A v tuto chvíli přichází na scénu tahle omáčka. Barvou i strukturou je sýrové omáčce velmi blízko a chuťově je výborná, i když to samozřejmě není úplně totéž. Nečekejte žádné záludné postupy, ani exotické suroviny. Připravíme si zkrátka husté kešu-bazalkové pesto.
Suroviny
(4 porce)Omáčka
200 g kešu ořechů2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vody
půl stroužku česneku
plná hrst bazalkových lístků (klidně i víc)
1 lžíce lahůdkového droždí
sůl
citronová šťáva
Těstoviny
240 g oblíbených těstovincherry rajčata na dokončení
Postup
Den předem namočíme kešu ořechy a necháme je přes noc v lednici. Druhý den podle návodu na balení uvaříme špagety a mezitím si připravíme sýrovou omáčku.
Ořechy slijeme a propláchneme. Přidáme všechny ingredience a společně mixujeme do hladka. Pokud je směs moc hustá, přidáme vodu. Uvařené špagety promícháme s připravenou omáčkou a rajčaty nakrájenýmy na kousky
Špagety chutnají výborně (možná i lépe) druhý den a jsou tedy skvělé jako oběd do krabičky sebou do práce, nebo do školy.
Žádné komentáře:
Okomentovat