neděle 2. února 2014

Cizrnová nutella

  bez laktózy,veganské

K receptu na cizrnovou nutellu mne ispiroval příspěvek na blogu delicious. Na internetu najdete celou řadu receptů na sladké pomazánky/hummusy z cizrny a příště mám v plánu další zajímavý nápad a to křupavou cizrnu na sladko. :-). Oproti klasické nutelle je v této mnohem méně cukru, neobsahuje mléko a mohou si ji dopřát i alergici. Cizrna, která je základem téhle zdravější verze, je navíc plná kvalitních bílkovin a mnoha dalších zdaví prospěšných látek. Chuťově je cizrnová nutella překvapivě dobrá, není přeslazená a dobře se roztírá.



Suroviny: 

240 g vařené cizrny (100 g suché cizrny)
6 lžic kvalitního kakaa
7 lžic javorového sirupu
3 lžíce lískooříškového krému (k dostání v prodejnách Country life)
4 lžíce vody
3 lžíce oleje
2 lžičky vanilkového extraktu




Postup:

Do měka uvařenou cizrnu rozmixujeme spolu s ostatními surovinami do hladka. Podle chuti přidáváme ingredience, dokud nedocílíme požadovaného výsledku. Velmi důležitou surovinou je lískooříškový krém, který dodá správnou nutelí příchuť. :-) Pokud máte dostatečně výkoný mixér, můžete si lískooříškový krém vyrobit doma


.

Nutella je výborná jen tak na chléb, ale skvěle poslouží i jako náplň do dezertů a dortů. Brzy vyzkouším a dám vědět. ;-)







Žádné komentáře:

Okomentovat