Suroviny:
(pro 4 osoby)1 balení noků (500 g)
1 balení mraženého špenátu / 2 balení čerstvého špenátu (já půlku mraženého a jedno čerstvého)
200 - 250 g kuřecího masa (tentokrát jsem měla "zbytky" z vývaru)
šalvěj
citronová šťáva
vývar / voda na podlévání.
Postup:
Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu na noky. V pánvičce "rozpálíme" trochu vody a vhodíme povolený mražený špenát, osolíme, ochutíme trochou šalvěje a citronovou šťávou, přiklopíme a chvíli dusíme do měka (stačí cca 10 minut).Přidáme čerstvý špenát a necháme zavadnout. Podlijeme trochou vývaru a do směsi přidáme syrové, nebo vařené kuřecí maso. V případě syrového masa, dusíme pod pokličkou do změknutí (cca 20 minut) a průběžně, podle potřeby podléváme vývarem. U vařeného masa stačí společeně prohřát. Směs přiklopíme, udržujeme teplou a vrhneme se na noky.
Noky vhodíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty, dokud samy nevyplavou.Uvařené noky slijeme, přidáme ke směsi špenátu a můžeme servírovat.
Navrch jsem ozdobila trochou cherry rajčátek a zapíjeli jsme jablečno-moštovým džusem.
Žádné komentáře:
Okomentovat